HOME
  COMITETE
  INREGISTRARE
  PROGRAM STIINTIFIC
  PROGRAM SOCIAL
  LOC DESFASURARE & INFORMATII CAZARE
  DATE IMPORTANTE
  CONTACT
MATCONS 2011
MATCONS 2009
 
 

Avem placerea sa anuntam specialistii din domeniul conservarii si restaurarii patrimoniului cultural, precum si pe toti cei interesati de acest domeniu, ca cea de a treia conferinta internationala Materie si materiale in/pentru restaurarea si conservarea patrimoniului (MATCONS) va avea loc in perioada 11-15 octombrie 2013, in Craiova, Romania.

Primele doua editii ale conferintei internationale MATCONS au fost organizate in anul 2009 si 2011 si succesul inregistrat ne-a convins sa mentinem aceeasi structura organizatorica si anume: sesiune plenara, module training, excursie documentara si Salonul National de Restaurare MATCONS 2013.

Va invitam cu calda cordialitate sa participati la acest eveniment de inalta stimulare si orientare practica si vom fi bucurosi sa va intalnim la Craiova.

 
SCOP
Conferinta isi propune prezentarea capacitatilor diferitelor stiinte precum chimia, fizica, ingineria, de a raspunde cerintelor specifice conservarii si restaurarii. Scopul nu va fi insa doar cercetarea stiintifica si aplicatiile directe ale acesteia in tratamentele sau investigatiile patrimoniului cultural, ci si probleme practice si posibilitati inovative din domeniul restaurarii si conservarii. MATCONS 2013 va oferi oportunitatea de a impartasi metode, studii si strategii privind restaurarea-conservarea, de a adanci aspectele interdisciplinare, precum si de a dezvolta cercetarea si specializarea in restaurarea si conservarea patrimoniului cultural.

Limbile oficiale ale conferintei vor fi limba romana si limba engleza, asigurandu-se traducere simultana.


ORGANIZATORI
Consiliul Judetean Dolj, Romania
Muzeul Olteniei, Craiova, Romania
ICOM Romania


 
Consiliul Judetean Dolj